Tegl og klinke belægning indendørs?

Når der skal renoveres indvendig, er gulvet ofte en af de større ting. Her finder du mange forskellige muligheder til belægning som træ, klinker, fliser og tegl.

Tegn og klinke belægning indendørs er blevet populært, og findes i mange forskellige størrelser, typer og farver.

Hvad bruges tegl og klinker til indendørs?

Tegl og klinker bruges primært til gulvbelægning indendørs. Materialerne har en slidstærk overflade, som giver en lang levetid. Helt ligesom forskellige muligheder er særdeles modstandsdygtige overfor snavs, og er materialer der kan kombineres med stort set alle hjem og rum.

Hvilke typer bruges?

Du kan brænde klinker og tegl i alverdens farver, hvilket giver muligheder for gode løsninger indenfor flot design der harmonerer i de forskellige rum.

  • Teglsten: Tegl er noget tyndere end mursten, men er dybest set det samme i forhold til gulvbelægning, da teglsten også typisk kommer i samme standard størrelse. Tegl er forarbejdet og brændt som almindelige mursten, hvor du selvfølgelig kan købe forskellige størrelser.
  • Klinker: Klinker er tynde og normalt fra 1 – 3 cm. i tykkelse. Også klinker er forarbejdet og brændt ligesom mursten og tegl. Klinker har et større udvalg af varierende størrelser.
  • Glaserede klinker: Disse er på grund af glasuren, brændt en gang mere end normalt.
  • Natursten: Almindelig sten fra stenbrug som er slebet eller tilhugget. Her kan materialet være marmor, kalksten, sandsten, skifer og granit.

Når du vælger?

Når du skal finde tegl, klinker eller fliser til gulvet, skal du selvfølgelig kigge på, hvad behov der er i det pågældende rum. Gulvbelægning har andre krav på badeværelset, som der måske ikke er til bryggers og køkkenet.

Du skal også tage højde for belastningen på klinkerne. Hvor meget kan de holde til i forhold til behovet. Her vil tynde klinker nok ikke være tilrådeligt i det rum, hvor der bliver konstant pres fra gående frem og tilbage, helt ligesom der skal tages højde for ting der kan tabes, snavs, fedt, fugt m.m.

Tegl og klinker har en hård belægning. Det giver en hård overflade, som måske ikke er velegnet til køkkenet, hvis du/i opholder jer meget her. Eller andre situationer, hvor et rigtig hårdt gulv kan være ganske upraktisk i forhold til at opholde sig.